HAZMAT TEST

1.When transporting hazardous waste, you must:

A. Have the word "WASTE" before the name of the material on the bills
B. Sign a Uniform Hazardous Waste Manifest
C. Carry a Uniform Hazardous Waste Manifest in the truck
D. All of the above

2.In order to transport hazardous materials, which require placards?:

A. You must have a commercial driverxs license
B. You must pass a written test on hazardous materials
C. You must have the hazardous materials endorsement on your CDL
D. All of the above

3.If the words *INHALATION HAZARD* appear on the shipping papers, you need:

A. Placards designating a poison
B. Placards designating a hazardous substance
C. Face masks in the cab of your truck
D. Gloves for handling the materials

4.A placard on the trailer is intended to:

A. Communicate the risk of hazardous materials
B. Keep people away from the trailer
C. Stop lumpers from unloading hazardous materials
D. Remind carriers to give the load to qualified drivers

5.Containment rules are rules that:

A. Instruct the driver in loading hazardous materials
B. Instruct the driver in transporting hazardous materials
C. Instruct the driver in unloading bulk tanks hauling hazardous materials
D. All of the above

6.The hazard class of all materials specifies:

A. How heavy the material is
B. How much of the material is on your trailer
C. The risks associated with the materials
D. How flammable the material is

7.The shipping papers for hazardous materials can be found:

A. In a pouch on the driverxs door
B. In clear view, within reach while driving
C. On the driverxs seat when out of the vehicle
D. Any of the above locations

8.Special requirements for hazardous materials shipping papers include:

A. Color coding the hazardous materials bills
B. Requiring drivers to keep papers either tabbed or on top of other papers
C. Requiring shippers to keep the bills in a separate envelope
D. None of the above

9.The shipper must attach a diamond-shaped label to hazardous materials by:

A. Putting a label on the package
B. Putting a label on a tag attached to the product
C. Putting a label on the product
D. Any one of the above

10.A placarded vehicle must have at least ___ placards?:

A. Two
B. Three
C. Four
D. Six

11.The hazardous materials will be named on:

A. The Hazardous Materials Table List
B. The List of Hazardous Substances and Reportable Quantities
C. Either one of the above lists
D. Both of the above lists

12.Entries in the Hazardous Materials Table are shown:

A. In alphabetical order by proper shipping names
B. In order of risk
C. In alphabetical order by brand names
D. In order of quantities being shipped

13.If the hazardous materials are classified as *FORBIDDEN* you should:

A. Take special caution in transporting the material
B. Remove the placards from the trailer
C. Refuse the load
D. Place the materials in the front of the trailer

14.You must carry a gas mask with you when transporting:

A. Flammable materials
B. Chlorine
C. Poison
D. Liquid Gas

15.The hazardous materialsx identification number is important because:

A. The shipper must include it on the package
B. Police use the number to identify the material after an accident
C. The shipper must include it on the shipping papers
D. All of the above

16.The designation RQ identifies the materialxs:

A. Reference Quotient
B. Regulatory Quotient
C. Reportable Quantity
D. Regulatory Quantity

17.You must notify ____ of any spills exceeding the RQ:

A. Customer
B. State patrol
C. DOT and EPA
D. Federal Highway Administration

18.When transporting both hazardous and non hazardous materials, your bills must:

A. Describe the hazardous materials first
B. Have the hazardous materials highlighted
C. Identify the materials by the letter X or RQ in the HM column
D. Any one of the above

19.The basic shipment of a hazardous product must include:

A. The productxs name and identification number
B. The proper shipping name and the hazard class
C. The proper shipping name, hazard class and identification number
D. The shipperxs name, the hazard class and a placard

20.The placards should be placed on the vehicle:

A. Before you load it
B. Before you drive it
C. Before you get to your destination
D. Before you cross a scale

21.A placard must be placed:

A. At least three inches away from any other markings
B. Three inches from the back of the trailer
C. Three inches from the bottom or the trailer
D. Three inches from the front of the trailer

22.It is acceptable to use a placard with the word DANGEROUS if:

A. You load less than 5000 pounds of specified materials at one place
B. You have two or more specified materials which total more than 1000 lbs.
C. both A & B above
D. either A or B above

23.When transporting explosives, flammable liquid or flammable gas you may not:

A. Use cargo heaters
B. Take more than an eight hour break
C. Load the materials in a closed cargo space
D. Smoke in the cab of your truck

24.When transporting compressed gases, you must:

A. Secure the cylinders in boxes or racks, or brace them down flat
B. Cover the cylinders with an asbestos material
C. Secure the cylinders together
D. None of the above

25.You should never transport a package labeled poison if you are hauling:

A. Porous products
B. Food products
C. Fuel
D. Fireworks

26.A "transport index" relates to products that are:

A. Meant for human consumption
B. Liquid
C. Radioactive
D. Overweight

27.A "Segregation and Separation Chart" indicate:

A. Products that cannot be loaded together in the same trailer
B. Products requiring special handling
C. Products requiring special labeling
D. Products that are transported with animals

28.The floor liner for Explosives may not:

A. Contain steel or iron
B. Contain nails or screws
C. Contain cracks or holes
D. Contain any of the above

29.You should turn off your engine when loading flammable liquid unless:

A. The material does not need a placard
B. You need the engine to run the pump
C. You are a non-smoker
D. You are loading at night and need the headlights

30.The product ID markings on a tank must be:

A. Black 4" numbers on orange panels
B. Orange 4" numbers on black panels
C. Green 4" numbers on white panels
D. White 4" numbers on orange panels

31.Product ID numbers must appear on each side and both ends of a tank containing:

A. Hazardous materials exceeding 500 gallons
B. Food products exceeding 1000 gallons
C. Hazardous materials exceeding 1000 gallons
D. None of the above

32.You must have placards for explosives, poison gas or flammables exceeding:

A. 10 pounds
B. 10 cartons
C. 100 pounds
D. Any amount

33.When transporting explosives you may not:

A. Park within 5 feet of the traveled part of the road
B. Within 300 feet of a tunnel
C. Near an open fire
D. All of the above

34.Placarded loads require a fire extinguisher in your truck with a UL rating of:

A. 20 B:C or more
B. 10 B:C or more
C. 20 A:C or more
D. 10 A:C or more

35.When transporting hazardous loads, you must check the tires at least:

A. Every two hours or 100 miles
B. Twice every day
C. Every six hours
D. Every 200 miles

36.If you are required to stop at railroad crossings, you must:

A. Stop 15 to 50 feet before the nearest rail
B. Remember to never shift gears while crossing tracks
C. Proceed only when you are sure no train is coming
D. All of the above

37.In the event of an accident involving hazardous materials, you should first:

A. Try to put out any fires
B. Move leaking material out of the way
C. Send someone for help and warn others of the danger
D. Move your tractor away from the scene

38.Who is responsible for certifying on the bills of lading that the hazardous materials are prepared properly?:

A. The driver
B. The shipper
C. The carrier
D. The dock workers

39.A safe haven is defined as:

A. A designated place in your carrierxs parking lot
B. A government approved place for parking vehicles loaded with explosives
C. Any place where someone is watching your tractor and trailer for you
D. A shelter in the event of a explosion

40.Which one of the following shipping descriptions is in the proper order:

A. Phosgene, Poison A, UN1076
B. Poison A, UN1076, Phosgene
C. Phosgene, UN1076, Poison A
D. UN1076, Poison A, Phosgene

----------------------------------------------------------------------

Correct answers (Prawidlowe odpowiedzi):

1. D
2. D
3. A
4. A
5. D
6. C
7. D
8. B
9. D
10. C
11. C
12. A
13. C
14. B
15. D
16. C
17. C
18. D
19. C
20. B
21. A
22. C
23. A
24. A
25. B
26. C
27. A
28. D
29. B
30. A
31. C
32. D
33. D
34. B
35. A
36. D
37. C
38. B
39. B
40. A

-----------------------------------------

All tests are provided for informational and hypothetical purposes only. TruckDriverServices.com/Kierowca.com shall not be liable for any errors in the content.

Wszystkie testy zawarte na stronach Kierowca.com/TruckDriverServices.com maja jedynie charakter przykladowo - informacyjny. Nie jestesmy odpowiedzialni za ewentualne bledy w zawartosci merytorycznej testow.

____________________________________________________________________________________

 Kierowca.com                TruckDriverServices.com