TANKERS TEST


1.The liquid inside the bulk tank can cause a tank truck to roll sideways:

A. When traveling around a curve
B. Even with baffles inside the trailer to slow flow
C. Even when traveling at posted speeds
D. All of the above

2.Hauling tank vehicles requires special skills because:

A. The center of gravity is higher
B. The vehicle is top heavy
C. The load’s weight is high up off the road
D. All of the above

3.When the tanks are partially filled, the movement of the liquid is called:

A. Surging
B. Waves
C. Splashing
D. Rocking

4.A tank vehicle is defined as a vehicle which transports:

A. Liquid
B. Liquified gas
C. Bulk fertilizer
D. Both A and B above

5.A tank trailer with baffles helps to control:

A. Side to side flow
B. Weight distribution
C. Movement from front to back
D. Total vehicle weight

6.When a bulk tank vehicle is stopping at an intersection which has a slippery surface:

A. The truck could slide into oncoming traffic
B. The liquid movement could push the truck into the intersection
C. The liquid could leak onto the roadway
D. The truck could slide sideways due to rocking

7.A baffled tanker is one with:

A. Walls with holes inside the trailer for the liquid to flow through
B. Separate tanks inside the trailer
C. Hollow balls floating in the liquid to slow movement
D. None of the above

8.A liquid tank trailer that has no baffles are most often used for:

A. Milk or food products
B. Gasoline
C. Liquid gas
D. Liquid fertilizer

9.The driver should pay particular attention to the _________ on smaller tanks:

A. Higher center of gravity
B. Weight distribution
C. Level of fluid
D. All of the above

10.The reason a tank trailer should not be loaded completely full is because:

A. Your load may shift more
B. The baffles won’t be as effective
C. Liquid expands and can leak out of the trailer
D. The movement is stronger

11.A smooth bore tank is another term for:

A. A liquid tank without baffles
B. A liquid tank with baffles
C. A tank made of stainless steel
D. A tank which is portable

12.The amount of liquid you should put into the tank depends on:

A. The amount the liquid will expand in transit
B. The weight or density of the liquid
C. Legal weight limits
D. All of the above

13.When driving a smooth bore tanker combination, be especially cautious:

A. While ascending a hill
B. While descending a hill
C. When starting and stopping
D. When loading or unloading

14.Outage is defined as:

A. The process of liquid expansion as it becomes warm
B. The liquid that must be drained to conform to weight limits
C. The loss of power to the hydraulics
D. The loss of headlights on the tractor

15.You should observe the posted limits for curves and be aware that:

A. Tank trucks have a higher center of gravity
B. The posted speeds may not be slow enough for a tank truck
C. A rollover can still occur when traveling at posted speeds in a tank truck
D. All of the above

---------------------------------------------------------------------------------

Correct answers (Prawidlowe odpowiedzi):

1. D
2. D
3. A
4. D
5. C
6. B
7. A
8. A
9. D
10. C
11. A
12. D
13. C
14. A
15. D



All tests are provided for informational and hypothetical purposes only. TruckDriverServices.com/Kierowca.com shall not be liable for any errors in the content.

Wszystkie testy zawarte na stronach Kierowca.com/TruckDriverServices.com maja jedynie charakter przykladowo - informacyjny. Nie jestesmy odpowiedzialni za ewentualne bledy w zawartosci merytorycznej testow.

____________________________________________________________________________________

 Kierowca.com                TruckDriverServices.com